Bânisi, Giresun ili, Alucra ilçesi Eşrafından Etemoğlu Sayın Hacı Ahmet Ünal, 1915 Yılında Doğdu. 1944 Yılında kiracı olarak Küplüce mahallesinde ikamet etti. 1951 Yılında bu beldede mülk satın alarak buraya yerleşti. 22 Aralık 1987 Yılında ahirete intikal etti.

Hacı Ahmet ÜNAL 1961 Yılında Cennet Camii’nin arsasını satın aldı ve Projesini, 1966 yılında, Osmanlı mimarisi tarzında Mimar Cemil BABA’ya hazırlattı. 1967 Yılında inşaatı başladı ve 1968 Yılında da ibadete açıldı. 1970 yılında Camii’nin arka cephesine bitişik olan araziyi satın alarak Kur’an Kursu yaptırdı.

Yapılan hizmet binalarının, yönetimini Kurumsallaştırmak maksadıyla, 1972 yılında kendi ismine münhasıran Hacı Ahmet Ünal Vakfı’nı kurdu.

Kurum olarak resmen hizmet veren Hacı Ahmet Ünal Vakfı 1975’te ilimlerin en güzeli ve en temeli olan Kur’an eğitimiyle Yatılı ERKEK ÖĞRENCİ KUR’AN KURSU Olarak eğitim hayatına başladı. Gerek yüzüne okuma gerek hafızlık olarak birçok talebe yetiştirildi.

AKŞAM LİSESİ PROGRAMI

1998 – 2000 yılına kadar devam eden Kur’an Kursu ve hafızlık eğitimi 8 yıllık mecburi eğitimin zorunlu yapılmasıyla 2000 yılından sonra Kur’an Eğitimi ve hafızlık eğitimi yanı sıra Akşam Lisesi ve Açık Lise öğrencilerine yönelik eğitim verildi. bu programla talebeler dini eğitimlerini alırken bir taratanda diğer okul eğitimlerini takip ediyorlardı. 2005 yılına kadar bu sistem devam etti. Çeşitli kurumların da bu tür dini eğitime yönelmeleriyle Hacı Ahmet Ünal Vakfı, daha çok ihtiyaç olan ve diğer vakıflara öncülük teşkil eden Önlisans programını başlattı.

ÖNLİSANS

2005 yılından itibaren bu çalışmayla özellikle İmam – hatip liselerinden mezun olup ve katsayı engelinden dolayı üniversitelere gidemeyen başarılı öğrenciler, tespit edilip vakfın hazırladığı İlahiyat önlisans programa alındılar. Bu programla gençler açık öğretim derslerini çalışıp yetiştirirken; diğer taraftan özel verilen takviye seminerleri dersleriyle, ilahiyat fakültelerinde görülen Arapça, hadis, tefsir, fıkıh gibi derslerin birçoğu verilip akademik bir çalışma yürütülüyordu. Ve bu arkadaşlarımızın yaklaşık 110 tanesi şuan Türkiye’nin çeşitli illerinde İmamlık Yapmaktalar. 2009 yılına kadar devam bu program imam –hatip Liselerinin önündeki katsayı probleminin kalkmasıyla beraber ihtiyaç kalmadığı için kapatıldı. Ve Uluslararası İlahiyat Programı bünyesinde yeni bir hizmete başlatıldı.

ULUSLAR ARASI İLAHİYAT

2009 Yılından itibaren Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığının finanse ve organize ettiği, uluslar arası ilahiyat öğrencilerine yönelik çalışmalara başladık. Bu program sayesinde, üçüncü kuşak olarak adlandırdığımız doğma büyüme yurtdışı olan, zamanında başta Avrupa ülkeleri olmak üzere çeşitli ülkelere giden gurbetçilerimizin çocukları dini eğitimlerini tamamlamak üzere Marmara İlahiyat Fakültesinde eğitim görmektedirler. Özellikle yurt dışına giden imamlarımızın gittikleri ülkenin dili, dini, kültürü örf ve adetlerini bilmedikleri için dini tebliğ konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bu program neticesinde bu öğrenciler gittikleri ülkelerde İslamı rahat ve güzel bir şekilde anlatabilecekler.

KUR’AN KURSU HAFIZLIK

20 kişilik kontenjanıyla hafızlık eğitimine devam Kur’an Kursumuz tecrübeli hocalarımızla hafız yetiştirmeye devam ediyor.